NIMBUS & PALLAVI / SOORAJ SUBRAMANIAM & MAGHENTA
Belgische Première

Datum: 24 november 2023 Tijd: 8uur Duur: 65 min Stad: Leuven Locatie: Minnepoort Thema: Dans

“What he does is marked with perfection and beauty underlined with intelligence. I always think of him as a poet. And his body is totally tuned so it produces music in dance.“ - Aditi Mangalda's

nimbus 

In nimbus zoekt choreograaf Sooraj Subramaniam naar een hybride danstaal waarbij hij de harmonie en elegantie van klassieke Indiase dansstijlen vermengt met het abstracte en spontane van hedendaagse dans. Sooraj verbeeldt in deze solo de menselijke capaciteit om te dromen. Van alledaagse fantasieën tot existentiële levensverwachtingen en de innerlijke conflicten die hiermee gepaard gaan. De titel van het werk verwijst naar het Latijnse woord voor een donkere, amorfe wolk, een metafoor voor de gevoelswereld die de maker wil oproepen.

Concept, choreografie, dans: Soeraj Subramaniam
Muziek: Osama Abdulrasol
Lichtontwerp: Soeraj Subramaniam
Kostuum: Greta Lemaître
Dramaturgisch advies: Avatara Ayuso, Seeta Patel
Productie: Maghenta
Residentie: Mestizo Arts Platform, Kopergietery, Viernulvier, Danspunt, Minard
Met de steun van: Stad Gent, Vlaamse Overheid, Sangam, Dancehouse Melbourne

Pallavi

In Pallavi verkent choreograaf Sooraj Subramaniam met 4 Indiase dansers de reikwijdte van de Odissi-danstaal. Via hedendaagse methodes breekt hij deze klassieke Oost-Indiase dansstijl open en presenteert hij haar in een nieuwe eigentijdse context. In het Sanskriet betekent het woord “Pallavi” zoveel als “ontluikend” of “bloeiend”. Sooraj bekijkt dit werk dan ook als een zaadje dat ontkiemt en uitgroeit tot een meervoudig ecosysteem. Startend vanuit het minimalisme en de simpliciteit van een enkelvoudige beweging, ontplooit en ontdubbelt deze voorstelling zich tot een netwerk van complexe patronen en caleidoscopische motieven.
In het Sanskriet betekent het woord “Pallavi” zoveel als “ontluikend” of “bloeiend”. Sooraj bekijkt dit werk dan ook als een zaadje dat ontkiemt en uitgroeit tot een meervoudig ecosysteem. Startend vanuit het minimalisme en de simpliciteit van een enkelvoudige beweging, ontplooit en ontdubbelt deze voorstelling zich tot een netwerk van complexe patronen en caleidoscopische motieven.

Concept, choreografie: Soeraj Subramaniam
Dans, creatie: Abhayalakshmi MB, Monami Nandy, Sriradha Paul, Akshiti Roychowdhury
Muziek: Ambi Subramaniam
Ritmes: Shivshankar Satpathie
Productie: Maghenta
Residentie: STUK, Danspunt, Ritambhara retraite
Met de steun van: Stad Ghent

Na de voorstelling is er een nagesprek met een moderator en de artiesten van nimbus & Pallavi.

Meer van dit soort evenementen

Conferentie

TBD

Gent

Leuven